fbpx

Azidah Beauty

Kak Jay belajar Strategi Messenger Marketing sebagai persediaan bina bisnes yang boleh bertahan lama di online

Action kita menentu masa depan kita ~Kak Jay

Sanggup ke Cyber Cafe untuk belajar Messenger Marketing​

" Just tunggu 5 years coming. Masa tu semua digital. Action kita menentu masa depan kita "

Student saya kali ni, Puan Julia atau lebih mesra di kenali sebagai Kak Jay memang luar biasa kuat semangat orang nya.

Kali pertama dia message saya di Messenger, cakap nak Personal Coaching di Webinar Online sahaja. Memang masa tu, saya rasa pelik.

Sebab student yang lain, berlumba-lumba PM saya , call saya dan message saya untuk set-appointment untuk datang jumpa coaching depan-depan.

Coaching cara untuk naikkan lagi jumlah prospek, coaching cara Messenger Marketing untuk tingkat kan sales.

Tapi lain pula dengan Kak Jay, dia nak saya coaching dia secara online dalam Webinar Personal sahaja. Jadi nya saya pun terima permintaan beliau untuk ajarkan cara basic, cara advance macam mana cara yang betul untuk jalankan bisnes sebenar di Media Sosial + bisnes sebenar yang dapat meningkatkan ekonomi sumber pendapatan keluarga.

Kak Jay belajar Strategi Messenger Marketing sebagai persediaan bina bisnes yang boleh bertahan lama di online

Dalam proses saya coach Kak Jay untuk bisnes Cuckoo nya, banyak kali Kak Jay cakap ” Ohhh , ohhh “

Lepas coaching one-to-one, baru beliau faham kenapa kena buat “BANYAK HOMEWORK” di sepanjang perjalanan bisnes beliau ni.

Proses pembelajaran praktikal bisnes online ni. Tak ada jalan singkat. Ada fasa-fasa tertentu yang wajib lalui untuk capai matlamat.

Jangan pula cakap ajer nak berjaya. Tapi bila saya suruh buat TASK TUGASAN, mula bagi banyak alasan tak nak buat.

Bila fasa bisnes teratur ikut flow, baru lah mudah untuk kita bertahan dalam dunia bisnes yang serba mencabar sekarang ni.

Akhir sekali, memang betul apa yang Kak Jay cakapkan:

Kita di era digital dah. Kena ready for trafic Q. Just tunggu 5 years coming.
Masa tu semua digital. Action kita menentu masa depan kita.

Anda yang belum bermula lagi tuu , jangan pula nanti di masa 5 tahun akan datang masih jumpa saya lagi dan tanya soalan dengan muka penuh confused keliru:

” Apa yang saya patut buat Tuan Zairol ?
Saya susah nak dapat customer. Prospek ramai tanya harga dan blue tick sunyi menyepi sahaja 😩 “

Mungkin masa tu saya senyum jerrr. 
Itu lah, dulu saya dah berbuih-buih mulut ajar suruh buat kempen Messenger Marketing. Tapi anda buat tak tahu sahaja.

Nahh ! Tengok sekarang Kak Jay dah mula laju nak capai impian dengan langkah pertama kuasai Ilmu Prospecting + Ilmu Messenger Marketing. 

Saya tak hairan sikit masa lagi Kak Jay akan mula popular di kalangan Leader Cuckoo yang paling banyak buat sales + paling banyak recruit agen di bawah agensi nya. Inshaa Allah. 😊

Berminat nak untuk tahu lebih lanjut tentang Messenger Marketing ?

Jemput masuk ke group KHAS Geng Messenger Marketing ini. Caranya, picit link DI bawah SINI  

error: Content is protected !!
Scroll to Top